top of page

Over mij

In 2004 heb ik deze praktijk overgedragen aan een collega en ben voor de Commissie voor Indicatiestelling gaan werken, Rec 2 Holland-Flevoland. Omdat ik na een tijd het persoonlijke contact met cliënten begon te missen was ik blij toen zich een mogelijkheid voor deed op Maupertuus, een particuliere school voor kinderen met leerproblemen, waar ik vanaf september 2005 werk.

Ik behandel daar kinderen die naast logopedische problemen met uiteenlopende hulpvragen zitten. Denk aan kinderen met ADHD, ASS of andere gedrags- en /of leerproblemen. Dit maakt het werk uitdagend en interessant. In de praktijk worden ook cliënten behandeld die niet op Maupertuus zitten, zowel kinderen als volwassenen.

Ik zie met name cliënten met:

  • problematiek die een multidisciplinaire zorg vraagt

  • spraak taal en articulatie-achterstanden

  • afwijkende mondgewoonten

  • adem- stemklachten

  • dyslexie

Naast reguliere logopedische behandelingen, bied ik ook ondersteuning bij het aanleren van gespreks en presentatietechnieken onder andere voor het voorbereiden van mondelinge examens op de middelbare school. 

Vier pijlers staan voor mij bovenaan. Veiligheid – Vertrouwen - We doen het samen - Succes.

 

Het is voor mij heel belangrijk dat een cliënt zich veilig en op zijn gemak voelt. Vanuit een veilige basis ontstaat vertrouwen. Vertrouwen is nodig om een verandering mogelijk te maken, we doen het samen. Ik heb geen kant en klare behandeling. Ieder mens is uniek. Logopedie vraagt om maatwerk. Daarom zal mijn aanpak per cliënt verschillen om het beste resultaat te krijgen.

Als logopedist is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied. Daarom ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Logopedie en Foniatrie (NVLF) en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. Tevens ben ik lid van “kwaliteitskring Kromme Rijn” en volg regelmatig cursussen en nascholingen.

 

 

                                        

Ik ben Hanny van Vondelen, getrouwd, moeder van drie kinderen die inmiddels allemaal op zichzelf wonen. Na het behalen van mijn diploma ben ik  in 1988, gestart op de dr. Bosschool in Arnhem (een cluster 2-school voor dove, slechthorende en kinderen met een communicatieve beperking) en begonnen met het opbouwen van een eigen logopedie-praktijk in Zevenaar. In 1996 ben ik verhuisd naar Zeist. Gestart in 1997 op de Steniaweg, later in het gezondheidscentrum Zeist-West ,heb ik na een jaar beide praktijken samengevoegd tot een praktijk op de Steniaweg.

bottom of page